Improvento udarbejder kompetenceprofiler på ledige

//Improvento udarbejder kompetenceprofiler på ledige

Improvento udarbejder kompetenceprofiler på ledige

– Og skaffer relevant arbejdskraft til it-virksomhederne i Midt- og Østjylland.

Improvento er den del af det Matchmaking-forløb, der kører i Øst- og Midtjylland hen over sommer og efterår 2017, der skal rekruttere medarbejdere til it-virksomhederne. Planen er at matche ledige it-uddannede med efterspørgslen på it-folk fra virksomhederne.

Vores rolle i projektet er, at vi er specialister i kompetenceafklaring gennem vores Improvento Kompetence-system, som skaber en struktureret kompetenceprofil hos både virksomheder og medarbejdere. Den 23. august møder virksomhederne de ledige til kvalificerede jobmatchsamtaler hos Erhvervsakademi Aarhus med udgangspunkt i de kompetenceprofiler, vi har udarbejdet – og beslutter hvem de ønsker at indgå samarbejde med.

Skræddersy din fremtidige medarbejder

Vi har kontakt til de deltagende virksomheder og udfører en kompetenceafklaring, hvor de specificerer, hvilke kompetencer de mangler helt konkret nu og her, og på hvilket niveau, fx på en skala fra et til fire.
Samtidig laver vi en kompetenceprofil på alle ledige i projektet og udvikler sammen med erhvervsakademiet og virksomhederne nogle målrettede uddannelsesforløb for at lukke de kompetencegab, der viser sig.

Læs mere om vores digitale kompetenceafklaringssystem her

”Det er svært for virksomhederne at skaffe de relevante it-kompetencer, det hører vi jo hele tiden. Men de enkelte virksomheder har svært ved at få overblik over, hvad de mangler, og hvad der er af bud. Her får de mulighed for at udvælge en kandidat, som kan noget af det, de har brug for, og som så måske skal videreuddannes efterfølgende. Man så at sige skræddersyr sin fremtidige medarbejder, “siger Improventos administrerende direktør Jan Brinck.

Virksomhederne skal gøre en aktiv indsats for at rekruttere medarbejdere

Til september starter de matchede ledige med et 10 ugers uddannelsesforløb på Aarhus Erhvervsakademi, kombineret med praktik hos virksomheden. Planen er, at 3-400 personer skal indgå i Matchmaking-forløbet, og at 30 skal komme i varig beskæftigelse.

Det stiller nogle krav til virksomhederne.

”Opfordringen herfra til it-virksomhederne er, at de skal melde sig til forløbet og selv gøre en indsats for at få den arbejdskraft, de efterspørger. Med it-matchmaking kan de møde potentielle nye medarbejdere, som kan være med til at bringe de ønskede kompetencer ind i virksomheden,” slutter Jan Brinck.

Læs mere om Matchmaking-forløbet her og meld dig til her

Improvento Kompetence er en it-løsning til kompetenceudvikling for alle lag i organisationen – læs mere her.

 

2017-08-02T09:28:55+00:00