Project Description

Grundfos masse-migrerer Notes-applikationer en bid af gangen

Siden 2015 har Grundfos været i gang med en masse-migrering af Notes-applikationer. Migreringen baserer sig på fælles karakteristika i applikationsporteføljen og er en lang, strategisk rejse, som kræver, at de tager en bid af gangen.

”Da vi startede projektet med at migrere Notes, havde vi 93 Domino servere med rundt regnet 16.000 databaser. Efter en grov oprydning, hvor dubletter og tomme databaser blev fjernet, stod vi tilbage med 6.000 databaser, som primært bestod af applikationer, men også mailins,” fortæller Tine Enevold, projektleder hos Grundfos om det store migreringsprojekt. ”De ældste databaser stammede helt tilbage fra 1993. De var bygget på et utal af templates – og nogle af dem var slet ikke bygget i en template. Det var altså en stor pose blandede bolsjer, vi kiggede ned i.”

Team af specialister inden for Notes, SharePoint og migrering

Grundfos har tilknyttet et kerneteam til projektet. Teamet består af Notes- og SharePoint-specialister, hvoraf flere af dem har kompetencer på begge systemer. Der er også migreringsspecialister fra Improvento på teamet, som er med til at designe og migrere til den nye løsning. Migreringen foregår så vidt muligt som en masse-migrering af Notes-applikationerne baseret på fælles karakteristika i applikationsporteføljen.

”Databaserne skal migreres til vores nye standardsystemer, som er SharePoint, SAP og Outlook. Der er også en lille mængde databaser, som skal migreres til andre systemer – fx til mindre systemer med en specialfunktionalitet på et bestemt område. Men det vigtigste er, at vi ikke længere skræddersyer systemer,” understreger Tine Enevold.

Forretningen skal involveres

Grundfos lægger stor vægt på at træffe det rigtige valg for hver database. Det kræver, at forretningen involveres.

”For hver database identificerer vi ejeren, som kan validere, om vi fx kan slette databasen,” fortæller Tine Enevold og uddyber: ”Det er ekstremt tidskrævende at finde den ansvarlige for en applikation, da nogle databaser har 10-15 år på bagen.”

Hvordan bevarer vi overblikket?

Succesfuld migrering af 6.000 databaser kræver overblik og systematik. ”Vi har først og fremmest koncentreret os om at komme igennem de aktive databaser. Her arbejder vi med fem faser, Gate 0-5. Gate 0 er databaser, der endnu ikke er i proces, og Gate 5 er databaser, vi er færdige med – de kan være blevet migreret, slettet eller ligge klar til arkivering,” forklarer Tine Enevold og slår fast: ” Når vi arbejder med migreringen på den måde, kan vi hele tiden følge, hvor mange databaser der er i hver fase, så vi har overblik over, hvor langt der er til målet.”

En stor elefant som vi skal spise en bid af gangen

Tine Enevold opsummerer erfaringerne indtil nu: ”Selvom vi har været i gang i snart to år, er vi langt fra i mål. Vi har erkendt, at projektet er en stor elefant, og vi må starte med at spise den fra den ene ende. Opgaven er rimelig klar og simpel på de store linjer, men selve processen er både tidskrævende og kompleks. Det er vigtigt at arbejde systematisk, så vi hele tiden bevarer overblikket.”

Download case

Om Grundfos

Grundfos, der blev etableret i 1945, er med en årlig produktion på mere end 16 mio. pumpeenheder en af verdens førende pumpeproducenter. Cirkulationsprodukter til varme og aircondition og andre centrifugalpumper til industri, vandforsyning, spildevand og dosering er hovedprodukterne.

Grundfos dækker omkring 50 % af verdensmarkedet, og koncernen er repræsenteret med mere end 80 selskaber i mere end 55 lande. Desuden forhandles virksomhedens produkter i en lang række lande gennem lokale distributører.

Kontakt

Anette Irene Algreen
Administrerende direktør 

Mail anette.algreen@improvento.com
Telefon +45 4097 3811

Kontakt

Anette Irene Algreen
Anette Irene Algreen, Administrerende Direktør Improvento A/S